Po hapim një Internet të ri.

Eksploroni disa nga risitë tona më të reja — ndërtuar me teknologji Web të hapura dhe hartuar për t’ju ndihmuar ta mbani Internetin gjithmonë të shëndetshëm dhe të përdorshëm.

Sjellja e Realitetit Virtual në platformën web

Duke përdorur WebVR, zhvilluesit, grafistët dhe artistët mund t’u ofrojnë të tjerëve funksione RV në web.

Mësoni Më Tepër

Mbërrit Firefox Quantum për Zhvilluesit (dhe është i shpejtë)

Firefox Developer Edition i ri ka një motor CSS-je të ri, të rrufeshëm, të ngritur mbi Rust. Merreni, tok me veçori risore të tilla si panel CSS Grid Layout dhe framework debugging.

Mësoni Më Tepër

Përdorimi i Web-it për të ndryshuar lojën

Me teknologji të fuqishme Web, sjellë për herë të parë nga Mozilla, programuesit po i shpien lojërat në një nivel të ri.

Shihni ç’ka të re

Ndërtimi i Web of Things

Po punojmë për krijimin e një platforme të hapur Web of Things software-i dhe shërbimesh që mund të shërbejë si urë mbi hendekun e komunikimit mes pajisjesh të lidhura.

Fillojani

Ndërtimi i një shfletuesi të aftë t’ju kuptojë

Brezi pasues i zbulimeve Web është një shfletues që është më intuitiv, më i dobishëm dhe më i akorduar me ju.

Mësoni Më Tepër

Shpikja e një gjuhe programimi më të sigurt

Sponsorizuar nga Mozilla, Rust-i u lejon shfletuesve, sistemeve, etj të xhirojnë shumë më shpejt dhe me më tepër siguri.

Mësoni mbi Rust-in

Blogje

Lexoni lajmet më të reja nga blogje teknologjike të Mozilla-s.

 • MDN Changelog for June 2018

  Hacks

  Our monthly changelog documents what happened in June to the code, data, and tools that support MDN Web Docs site. The team shipped 100+ HTML interactive examples in June. They additional shipped tweaks and fixes by merging 252 pull requests, including 32 pull requests from 26 new contributors. Finally, the team shipped Django 1.11 and laid the groundwork for a variety of performance enhancements that will roll out in July and beyond.

  Vazhdoni leximin
 • Dark Theme Darkening: Better Theming for Firefox Quantum

  Hacks

  A team of computer science students from Michigan State University’s capstone program went to work on Firefox Quantum’s Theming API. Their goal: Expand upon the existing “lightweight” Theming API in Quantum to allow for more areas of customization. Themes had the ability to alter the appearance of the default toolbars, but did not have the ability to style menus, or customize auto-complete popups — till now. The team also worked on adding a more fluid transition when dynamic themes change, to allow for a smoother user experience.

  Vazhdoni leximin
 • AV1: next generation video – The Constrained Directional Enhancement Filter

  Hacks

  AV1 is a new general-purpose video codec developed by the Alliance for Open Media. The alliance began development of the new codec using Google’s VPX codecs, Cisco’s Thor codec, and Mozilla’s/Xiph.Org’s Daala codec as a starting point. AV1 leapfrogs the performance of VP9 and HEVC, making it a next-next-generation codec. Today’s post is a deep-dive into the Constrained Directional Enhancement Filter and how it came to be.

  Vazhdoni leximin
 • Firefox 61 – Quantum of Solstice

  Hacks

  Firefox 61 is now available, bringing new performance improvements that make the fox faster than ever! We’re keen on the Retained Display Lists feature to improve performance while an interactive page is painted; the Accessibility Inspector baked in to our tooling to support assistive technology users; more powerful tab management for power users; and many more Dev Tools updates and enhancements.

  Vazhdoni leximin